Férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező: Szenzációs román győzelem Lengyelország ellen

Férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező: Szenzációs román győzelem Lengyelország ellen
A román férfi kézilabda-válogatott az utóbbi idők egyik legnagyobb győzelmét aratta vasárnap este Kolozsváron, az Európa-bajnoki selejtező 2.csoportjában, Lengyelország ellen: Románia – Lengyelország 28-23 (11-9).

Xavier Pascual legénysége azt a lengyel csapatot győzte le, amelyik bronzérmet nyert a legutóbbi világbajnokságon és negyedik helyen végzett a riói olimpián.
Románia hét elején Fehéroroszországban is győzött.
A meccset a vendégek kezdték jobban, de Románia 6-on egyenlített, átvette a vezetést és a szünetig kétgólosra növelte előnyét (11-9).
A második félidő elején a lengyelek fordítottak (37. perc: 13-14), de a román csapatnak sikerült egy 7-2-es sorozatot hozni, és a 46. percre 20-16 lett az eredmény. A lengyelek ismét feljöttek, öt perccel a vége előtt 24-22 volt, ám a román csapat keményen állta a sarat és az elején nehezen megtippelhető, 28-23-as végeredményt ért el.

A csapatok:

Románia: Mihai Popescu, Ionuţ Irimuş – Georgică Cîntec (3 gól), Marius Mocanu (5), Ionuţ Ramba (5), Andrei Mihalcea, Valentin Ghionea (1), Marius Sadoveac (1), Nicuşor Negru, Csepreghi Sándor (5), Radu Alexandru Lazăr, Adrian Rotaru (1), Cristian Fenici, Răzvan Pavel (3), Bogdan Criciotoiu (4), Iulian Stamate.
Edző: Xavier Pascual Fuertes.
Lengyelország: Slawomir Szmal, Piotr Wyszomirski – Marek Dacko (2), Krzysztof Lijewski (3), Krzysztof Lyzwa, Mateusz Jachlewski (2), Karol Bielecki (5), Mateusz Kus (1), Mariusz Jurkiewicz (3), Kamil Syprzak (1), Michal Daszek (1), Maciej Gebala, Rafal Przybylski (1), Pawel Paczkowski (2), Lukasz Gierak, Tomasz Gebala (2).
Edző: Talant Dujshebajev.
Játékvezetők: Kursad Erdogan és Ibrahim Ozdeniz (Törökország)
A csoportot Románia vezeti 4 ponttal, a 2-2 pontos Fehéroroszország és Szerbia, valamint a pont nélküli Lengyelország előtt.
Románia következő meccse hazai pályán lesz, Szerbia ellen, jövő év májusában.

AGERPRES/(RO – szerkesztő: Mihai ŢENEA; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro