Ferenc pápával is találkozik római látogatása során Klaus Iohannis államfő

Ferenc pápával is találkozik római látogatása során Klaus Iohannis államfő
Audiencián fogadja Ferenc pápa pénteken a római EU-csúcson részt vevő államfőket és miniszterelnököket, köztük Klaus Iohannis román államfőt is – tudatja az elnöki hivatal.

Szombaton az államfő részt vesz az Európai Tanács ünnepi, a római szerződések aláírásának hatvanadik évfordulója alkalmából tartandó ülésén, amelyen arra emlékeznek, hogy 1957. március 25-én hat állam – Belgium, Franciaország, Német Szövetségi Köztársaság, Olaszország, Luxemburg és Hollandia – aláírta az Európai Gazdasági Közösség létrehozásáról, illetve az Európai Atomenergia Közösség (Euratom) létrehozásáról szóló szerződéseket.

A római EU-csúcs az ünneplés mellett az utóbbi hatvan év kiértékelésére is alkalmat nyújt, valamint kijelöli az Európai Unió jövőjéről való reflexió kezdetét, amelynek 2019-ig kell végleges formát öltenie – teszi hozzá az elnöki hivatal közleménye.

Római látogatása során Klaus Iohannis az Accademia di Romania diákjaival és tanáraival is találkozni fog, és előadást tart számukra Románia elképzeléseiről az Unió jövőjét illetően.

www.agerpres.ro