ERDON Helyi sport hírek

2011.08.11. 18:04

Egyenrangú ellenfelek a Praszler stadionban

A harmadosztályú labdarúgó bajnokságra készülő Érmihályfalvi Unirea 1–1–es döntetlennel zárult felkészülési találkozót vívott a másodosztályba feljutott Nagybányai FC–vel szerda délután.

A harmadosztályú labdarúgó bajnokságra készülő Érmihályfalvi Unirea 1–1–es döntetlennel zárult felkészülési találkozót vívott a másodosztályba feljutott Nagybányai FC–vel szerda délután.

Már igazi bajnokságbeli hangulat (rendbetett pálya, rigmusokat skandáló és zászlókat lengető szurkolók) várta a csapatokat a Praszler stadionban szerda délután. A mintegy 250 néző egészen más „dimenzióban” zajló meccset láthatott, mint azt korábban, a negyedosztályú meccseken megszokhatta: a második ligába frissen feljutott nagybányaiak pergő iramot diktálva kezdtek, pillanatnyi szünetet sem engedve a hazaikanak, de önmaguknak sem. A drukkerek megelégedve láthatták, hogy kedvenceik a meccs egészét tekintve sem maradtak alul ebben a „rohanásban”, sőt, veszélyes ellentámadásokat vezttek. A félidő vége felé kicsit lankadt bányaiak lendülete, ekkor esett a hazaiak találata: a 42. percben Iambor a kapu elé lőtte a labdát, a vendégek kapusa és védői egymásra várta, közben a pettyes a hálóban kötött ki, 1–0.

Találkozó a kispadnál

Csupán öt percnek kellett eltelnie – és közben a szünetnek – az egyenlítésig, amikor a 47. percben a hazai védelem pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva egy fejesből megszületett az egyenlítés. Az iram a második játékrészben sem hagyott alább, és a játék képe, illetve a kialakított helyzetek alapján – a csapatok közötti „egy ligányi” különbség ellenére – igazságos döntetlen maradt az eredmény. Az utolsó sípszó után a haza kispad előtt adott számot a szurkolóknak és az érdeklődőnek Fele Attila klubelnök a csapat helyzetéről. Megtudtuk, hogy az Unirea az előírásoknak megfelelve Sport Egyesületből „átalakult” Sport Clubbá. Éves költségvetésük 150 ezer euró, mely 75%–ban van pillanatnyilag „lefedve”.

Várják a támogatókat

Együttműködési megállapodásuk van a Libertyvel, melytől ingyen érkeztek játékosok, és ugyanők állják a meccsprémiumokat, és az utazások költségeit. Jó kapcsolatban vannak a Bihar FC–vel is, melynek egyik korosztályos csapatához három érmihályfalvi játékos került (Sándor Cristian, Klein István, Illés István). Ugyanakkor azokat a helyi játékosokat, kik nem fértek be a III. ligás keretbe, de folytatni akarták a labdarúgást, kölcsönbe adták irántuk érdeklődő csapatokhoz. A csapat mellé továbbra is várják a támogatókat, akik akár egy–egy haza meccs költségeit is felvállalhatják, vagy egy–egy játékost vehetnek „pártfogásukba”. Ugyanakkor folytatódik a tavaly megkezdett, úgynevezett téglajegyek árusítása. Fele Attila a keret tagjait, illetve az edzőket is névszerint bemutatta a jelenlévőknek. A jövő héten kezdődő bajnokságban az Unirea hazai pályán kezd, ellenfele a sorsolás szerint az Aradi ACU lesz.

Érmihályfalvi Unirea – Nagybányai FC 1–1 (1–0). Praszler stadion, 250 néző.

UNIREA: Szász (86.p. Perényi) – Nistor (85.p. Galea), Ţoca, P.Pop, Ionescu, Fele S., Bârsan, Szalai (46.p. Magda), Iambor (71.p. Săraz), Dumiter (86.p. Ov.Pop), Popa (63.p. Iorgovan). Edzők: Kovács Rudolf és Csűri Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!