Fennáll a vonatbaleset lehetősége

Fennáll a vonatbaleset lehetősége

Szeretnék megírni egy fontos tényt, amivel sajnos senki sem foglalkozik. Van egy parányi híd, ami körül állítólag a föld meg van süllyedve, ezt mondja mindenki, akit megkérdeztünk már.

Már három éve navétáznom kell Nagyváradra vonattal. Ezalatt a három év alatt sokszor felvitték a vonatjegy árát, ami nem is lenne annyira megdöbbentő dolog, hanem inkább az, hogy a Román Állami Vasúttársaság nem foglalkozik azzal, hogy megjavítsa a megrongálódott vasúti síneket.

Balesetveszélyes út

Az egyik ilyen út Nagykágya és Bihardiószeg között van. Mindig le kell lassítson a vonat, van, mikor már annyira lelassít, mintha megállna. Van egy parányi híd, ami körül állítólag a föld meg van süllyedve, ezt mondja minden utazó, akit megkérdeztünk már. Nem hiszem, hogy nem tudnák megjavítani. Meg akarják várni, míg összedől az is? Lehet, nem lesz olyan szerencséjük, mint ezelőtt.

Veszélyben az utasok

Naponta sok száz embert szállít ezen a vonalon a vonat, kit munkába, kit iskolába. Nehezen tudom megemészteni azt, hogy ennyire nem törődnek azzal a sok száz emberi élettel. Évekkel ezelőtt megúsztuk a katasztrófat azzal, hogy a Bihar és Püspöki közötti híd csak azután dőlt össze, hogy áthaladt rajta egy személyvonat. Sok emberrel utaztam, és annál az útszakasznal mindenki nagyon fél, mert a vonat eléggé megdőlve halad. Sajnos én nem tudok tenni semmit, hogy végre valami történjen, mielőtt bekövetkezne a baj.

Gál Tünde