Fémrácsokkal az öngyilkosságok megakadályozására

Érdekes elképzelést valósított meg egy jászvásári tömbház ügyintézője: az öngyilkosjelöltek szándékának megakadályozására fémrácsokat szereltetett a lépcsőház szintjei közé.

Döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt években összesen négyen is öngyilkosságot követtek el leugorva a lépcsőház magasabb emeleteiről, a környező lakók pedig az öngyilkosok lépcsőházának nevezték el az amúgy főleg öregekből álló lakóközösség otthonául szolgáló tömbházat. A négy esetből három ennek a lakóközösségnek a tagja volt, mindannyian nyugdíjasok és betegek, akik csak szegényesen tudtak megélni nyugdíjukból, vagy nem bírták elviselni a magányt és a magatehetetlenséget, ez vezérelte őket az öngyilkosság elkövetésére. A fémrácsokat két emeletenként, a lépcsőház korlátaira szerelték fel, ugyanakkor egyuttal a tömbház tetejére vezető kijáratot is lelakatolták, biztos ami biztos alapon.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .