Felvételi eredmények az Állami Egyetemen

Nagyvárad – Tegnap délelőtt Cornel Antal a Nagyváradi Állami Egyetem rekotra összegezte a sajtó számára az idei felvételi eddigi adatait és az eredményeket. Ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy ezentúl egy hét tagú bizottság felügyeli az Egyetemi Kiadó működését.

Mindazok, akik az Állami Egyetem Testnevelési, Bölcsészeti, Gazdasági, Jogi, Társadalomtudományi, Képzőművészeti, Elektronikai, Informatika vagy Teológiai Karának valamely szakára jelentkeztek már ismerhetik a felvételi eredményeiket, melyek nem csak az egyetem hirdetőtábláin, hanem az egyetem honlapján is megtekinthetőek. A többi szakok esetében július 28.-a a végleges eredmények kifüggesztésének határideje. Cornel Antal, az egyetem rektora felhívta a figyelmet arra, hogy a sikeresen felvételizők tíz napon belül újra be kell iratkozniuk, ezzel elfoglalva helyeiket és igazolva, hogy ősztől az intézmény hallgatói lesznek.Tegnapig egyébként az egyetem 18 karára összesen 6387 diák iratkozott be, mely 200-al kevesebbet jelent a tavalyi, illetve 400-al kevesebb két évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva.

Kiadói bizottság alakult

A rektor a tegnap tartott sajtótájékoztató keretében azt is elmondta, hogy nagyobb figyelmet fordítanak ezentúl az egyetemi kiadó működésére. Mindezidáig két referens felügyelete alá tartozott a megjelenő könyvek elbírálása akik kevésébé szigorú kritériumokkat vettek figyelembe. Így történhetett meg, hogy egy egyetemi tanár például egy év alatt hét könyvet jelentetett meg az Egyetemi Kiadó gondozásában. Ezentúl egy hét egyetemi tanárból álló tudományos testület fogja szigorúbb kritériumok szerint elbírálni milyen könyvek jelenhetnek meg. Cornel Antal ugyanakkor azt is elmondta, ezen kívül elégedettek a Kiadó munkájával, mely nemzetközi díjakat is nyert a közelmúltban.

Mészáros Tímea