Felvonulással ért véget a Mobilitás Hete

Felvonulással ért véget a Mobilitás Hete

Szatmárnémeti – Tegnap ért véget az Európai Mobilitás Hetének keretében szervezett rendezvénysorozat.

„Ne járjanak autóval és megmentik a földet!”— harsogták tegnap az Európai Mobilitás Hetének alkalmából szervezett felvonuláson a gyerekek, melyen több mint száz kisiskolás és középiskolás tanuló vett részt tanáraik kíséretében. Az első sorban masírozó diákok bannerrel kezükben vonultak fel, mellyel a levegő tisztaságának megőrzésére hívták fel a figyelmet.


Az első két napon bicikliversenyt és kézilabdatornát szervezett a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. A szervezésben a Szatmárnémeti Caritas is jócskán kivette a részét, ők szervezték a bicikliversenyt a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára és külön csapattal neveztek be a kézilabdatornára.
A tegnapi napon felvonulással zárult a rendezvénysorozat. A felvonulók 11 órakkor gyülekeztek a Szatmár megyei Pénzügyi Igazgatóság épülete előtt, végigvonultak a töltésen, majd megérkeztek az újfőtérre.


A felvonulók között voltak kisiskolások és középiskolások is. A felvonulók az Európai Mobilitás Hetének logóját népszerűsítő zászlócskát lengetve vettek részt a felvonuláson. Néhány gyermek a hátára tűzött „Többet gyalog!” felirattal vonult végig az újfőtérig, ahol Octavian Lazin, Szatmár megye alprefektusa várta a felvonulókat. Az alprefektus beszédében,kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy a felnövekvő generáció kitüntetett figyelmet szenteljen a környezetvédelemnek, majd átadta a díjakat a sporttevékenységen eredményeket elért résztvevőknek.