Felvillanyozó milliárdok a megyében hálózatfejlesztésre, rekonstrukcióra

Akt.:
Dr. Kovács Ferenc Haraszti Judit mellett az E.ON szolgálati elektromos autójának a kormányánál
Dr. Kovács Ferenc Haraszti Judit mellett az E.ON szolgálati elektromos autójának a kormányánál - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Összesen 2,3 milliárd forint értékű fejlesztéseket hajt végre az E.ON a megyében.

Áramvonalasan halad előre az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. Nyíregyházán: ebben az esztendőben a cég 2,3 milliárd forint összértékben tervez beruházásokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Nyíregyházán.

Értékes az együttműködés

– Az összeg több mint a felét a csatlakozási igények teljesítésére fordítjuk, ami egyértelmű jele annak: a város fejlődik – szögezte le Haraszti Judit, az E.ON vezérigazgatója, majd dr. Kovács Ferencre, a megyeszékhely polgármesterére nézve ekképpen folytatta: – Nagyon értékesnek tartom az együttműködésünket a helyi önkormányzattal. Folyamatosan kapcsolatban állunk a városüzemeltetési szakemberekkel, mérnökeink pedig töretlen dolgoznak azon, hogy az erre az évre tervezett vállalásainkat a lakosság és minden érintett számára a legjobb tudásunk szerint teljesítsük.

Dr. Kovács Ferenc megerősítette:

– Az elmúlt években valóban kiváló kapcsolatot alakítottunk ki az E.ON-nal, és ez mindkét fél részére kölcsönös előnyökkel jár. Jelenleg közel ötven helyszínen vannak különböző beruházások a városban, tehát nincs nyári szünet. Örömmel jelenthetem be, hogy a Blaha Lujza sétányon épülő Pangea Ökocentrum és Szálloda energiaellátásának kiépítését az áramszolgáltató a határidő előtt fejezte be. Az E.ON modern villamosenergia-hálózatot biztosít Nyíregyházán, ami vonzó lehet a befektetőknek.

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. többek között hálózati rekonstrukcióra, fejlesztésre, madárvédelemre, elektromos autótöltők telepítésébe és duális villanyszerelő-képzésbe ruház be saját forrásaiból a megyeszékhelyen és a környező üzemi területeken.

– A vállalat a nyíregyházi áramhálózati üzem területén 4652 km hosszú középfeszültségű és 4821 km hosszú kisfeszültségű vezeték fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik – közölte Alföldi Zoltán nyíregyházi üzemvezető. Mintegy 246 ezer fogyasztónak szolgáltatnak, közel 3700 transzformátor-állomást üzemeltetnek és megközelítőleg 80 ezer közvilágítási fényforrás zavartalan működéséért felelnek.

LTL