Felvételek alapján is kizárnak

Akt.:
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Az írásbeli vizsgákon készült videofelvételek alapján úgy tűnik, további érettségizők vizsgáját fogják semmisnek nyilvánítani, tudtuk meg Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettestől.

Mivel a pótérettségin jóval kevesebben vettek részt, mint az első szesszión, a vizsgaközpontok bizottságai végignézhették az írásbeli vizsgákról készült összes felvételt, s szúrópróbaszerűen a megyei vizsgabizottság vezetői is megtekintettek néhányat, tudtuk meg. Érdeklődésünkkor a főtanfelügyelő helyettes még nem tudott pontos adatokat ezeknek az ellenőrzéseknek az eredményéről.

A pénteki, negyedik próbán egyébként egy újabb vizsgázót zártak ki, ezúttal a belényesi központból. Erre a próbára Bihar megyében 911-en iratkoztak fel és 735-en jelentek meg. A szaknak megfelelő választott tantárgyból írt próbán többek között fizikából, biológiából, kémiából, történelemből, földrajzból, pszichológiából, közgazdaságtanból, filozófiából vagy szociológiából bizonyították tudásukat az érettségizők. Az első erdményeket szeptember elsején 16 óráig teszik közzé, s ezt követően 20 óráig lehet óvásokat benyújtani. A végső eredményeket szeptember 4-én hozzák nyilvánosságra.