Felújítottak egy bölcsődét

Felújítottak egy bölcsődét
Nagyvárad- Önerőből a nagyváradi önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatósága (AIO) felújította a várad-velencei Grădinarilor utcai 2. számú bölcsődét és óvodát.

A helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Grădinarilor utcai 2. számú bölcsődében és óvodában generáljavításokat végeztek, illetve még jelenleg is zajlanak a munkálatok, de az ígéretek szerint a szeptemberi tanévkezdésig befejeződnek.
Benyovszki Tünde, az Ingatlankezelőség (AIO) aligazgatónője elmondta, hogy az önerőből támogatott befektetés összege áfával együtt 1,5 millió lej, és három, egyenként 20 fős- két bölcsődei és egy óvodai- csoport működik a tanintézményben. Ioan Costea, a kivitelező Dumemix Kft. műszaki igazgatója többek közt arra hívta fel a figyelmet: kijavították a tetőzetet, és külön bejárási lehetőséget biztosítottak mindhárom csoport számára. Emellett a pincében vasalni és mosni lehet lehet majd, viszont helyben nem főznek, hanem egy catering cég szolgáltatásait veszik igénybe. Korszerű hőszigetelést készítettek, ácsmunkálatokat végeztek, teljes egészében kicserélték a szaruzatot, valamint a víz- és a távfűtési vezetékeket.

Ciucur Losonczi Antonius