Felújított országutat avattak Belényesújlaknál

Felújított országutat avattak Belényesújlaknál

Bihar megye – Mintegy 6 kilométernyi hosszú, teljesen felújított országutat avattak fel tegnap délben Belényesújlak és Sólyom között. Az avatószalagot a kivitelező Selina cég vezetője és a Megyei Tanács alelnöke vágta át.

Festői környezetben és immár jó úton lehet autózni a Fekete-Körösön átívelő belényesújlaki híd és Sólyom között. A mintegy hat kilométer hosszú útszakasz teljes felújítása közel 150 milliárd régi lejbe került, és az első olyan útkorszerűsítési terv megvalósulását jelenti, melyet a jelenlegi „felállásban” kezdeményezett a Megyei Tanács. A belényesújlaki hídfőnél kifeszített trikolór szalagot minden különösebb ceremónia mellőzésével Gavrila Ghilea, a Megyei Tanács alelnöke, illetve a kivitelező Selina cég vezetője, Beniamin Rus vágta el. Utóbbi pár szóban fejezte ki örömét, hogy egy jelentős beruházás végére értek, s mint érdekességet hozzáfűzte, hogy a 6 kilométeres szakaszon közel 50 kisebb-nagyobb kanyar található (a hajtűkanyartól az enyhe iránymódosulásig). A vendégek, meghívottak és a vendéglátók ezután kocsiba ültek és végighajtottak a felújított úton, mintegy próbára téve a valóban jó minőségűnek tűnő munkát. Az első tapasztalatok egyike: az út többször is keresztezi a mellette haladó vasutat, az átkelőkön viszonylag zökkenőmentesen lehet áthaladni.

 

Útavatás, további korszerűsítések

Nagyjából két éve kezdődött meg az útszakasz modernizálása, emlékezett vissza kérdésünkre válaszolva Ioan Balint belényesújlaki polgármester. Véleménye szerint a kivitelező nagyon jó munkát végzett, annak ellenére hogy a 6 méter széles út kialakításához (néhol szélesíteni is kellett) sok akadállyal kellett megküzdjön. A felújítás jelentőségét elsősorban abban látta, hogy „lerövidíti” a menetidőt a Belényesi-medence és Tenke, illetve Szalonta között.

 

„Közelebb” Szalontához

Ugyancsak a régiók közötti korszerű kapcsolat jelentőségét emelte ki kérdésünkre Szabó Ödön megyei tanácsos, aki Cseke Attila államtitkár társaságában vett részt az ünnepségen. Ez volt az első olyan nagyobb útkorszerűsítési munka, amelybe a „jelenlegi” Megyei Tanács belevágott mandátuma elején, amikor nem foltozgatásokról van szó, hanem teljes modernizálásról, mondta Szabó Ödön. Egyáltalán nem mellékes, hogy a régió szórványban élő magyarsága „közelebb” került ezzel az úttal Szalontához, ahol legközelebb találnak például magyar nyelvű középiskolát. A témához kapcsolódva hozzáfűzte: hasonló nagy beruházás a Margitta–Ottomány útszakasz korszerűsítése, mely egymaga újabb 130 milliárd régi lej értékű.

 

Pénzek, utak

Megvan a pénz a Szentjobbot Hegyközszentmiklóssal összekötő út rendbetételére, újabb 25 milliárd régi lejt sikerült „szerezni” a körösgyéresi új híd építésére, mintegy 200 milliárdot arra, hogy Élesd környékét összekössék a Belényesi-medencével, és 40 milliárdot a feketeerdői földcsuszamlás okozta károk helyreállítására. Jó hír, hogy az autópálya építésének idejére az Országos Útkezelő Rt. átveszi a Bihar–Bisztraterebes és a Pusztaújlak–Hagymádfalva (Spinus) közötti, teherautók által „pusztított” utak kezelését.

 

Rencz Csaba