Felújított műtőblokk a Fundeni kórházban

Több mint 10 millió lejt utal ki idén az Egészségügyi Minisztérium a bukaresti Fundeni Egyetemi Kórház egyes részlegeinek felújítására. A korábbi támogatásból felújított részlegeket ma adták át ünnepélyesen, Cseke Attila szaktárcavezető jelenlétében.

Cseke Attila egészségügyi miniszter elmondta, az új támogatást az urológia intenzív osztályának és műtőjének felújítására munkálataira fordítják, továbbá ebből fedezik a sebészeti műtő és az intézmény folyosóinak, lépcsőinek és felvonóinak rendbetételét is.

A szaktárcavezető ma a Fundeni Kórházban a Májátültetési Központ felújított intenzív osztályának, valamint a központ műtőjének átadásán vett részt. Mindkét részlegen az Egészségügyi Minisztérium támogatásával végeztek javítási és felújítási munkálatokat, a beruházás összértéke meghaladja a 11 millió lejt.

Ugyanott, Cseke Attila egészségügyi miniszter megtekintette azt a több mint 110 ezer négyzetméteres telket is a Fundeni Kórház udvarában, amelyre az Egészségügyi Minisztérium regionális sürgősségi kórház építését tervezi a köz- és magánszféra közötti partnerségben (PPP).