Felújítják a városházát

1Hozzászólás
Felújítják a városházát
A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal augusztus 9-én, pénteken írta alá a városháza épületének felújításáról szóló szerződést a szatmári Euras céggel.

 

„Szeretnénk augusztus 20-án átadni a területet az építőcégnek, a munkálatokat feltehetőleg augusztus végén kezdik el” – tudatta Ilie Bolojan polgármester. A kivitelezési idő 18 hónap a munka elkezdésétől számítva, a szerződés összértéke 14.842.272,29 lej (áfa nélkül). A városháza épülete a város épített örökségének egyik reprezentatív műemléknek számít. A munkálatok a városháza tornyának, az épület Körös (Tudor Vladimirescu) utcai homlokzatának és tetőszerkezetének felújításával kezdődnek, majd az épület további homlokzatával fognak folytatódni. A beruházás célja, hogy az épület Szent László tér felőli szárnyának tetőszerkezetét eredeti formájába állítsák helyre, javításokat végeznek majd az egész tetőszerkezeten, felújítják a Szent László tér, a Teleki (Primăriei) és a Körös utca felőli főhomlokzatokat, beleértve a tornyot is, valamint a belső udvar felőli homlokzatokat is felújítják. Az épületen belül felújítják a főbejáratot, a díszlépcsőt, az első emeleti főfolyosót (a polgármester és az alpolgármester irodája között), a polgármesternek és tanácsosainak irodáit, a Rimanóczy Kálmán-termet és a hozzá tartozó szobát, a dísztermet pedig visszaállítják az eredeti formájába.

 1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .