Felújítják a szentgyörgyi strandot

Kovászna megye – Több mint egy millió euróba kerülhet a sepsiszentgyörgyi strand nagyobbik medencéjének felújítása – nyilatkozta Albert Álmos polgármester.

A több mint egy millió euróba kerülő felújítást önerőből a város nem tudja finanszírozni, ezért a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését követően pályázatot adnak le a regionális strandfelújítási program keretén belül. A tervek szerint a medencét kettéválasztanák és egy felnőtt, illetve egy gyerek medencét alakítanának ki. Az előbbit 13 méter széles, 25 méter hosszúra és 30 fokos hőmérsékletűre tervezik.

A gyermekmedence 35-36 fokos hőmérsékletű lenne és a gyermekek szórakoztatására pedig egy hidromasszázs berendezéssel is felszerelnék. Esély van a medence befedésére is, mely lehetővé tenné a nyári nyitvatartási időszak meghosszabítását, ami plussz jövedelemet jelentene a strand számára. Az utóbbi éveket a strand 20-25.000 lej veszteséggel zárta, így nem telt felújításokra. A város vezetősége reméli, hogy a most kivitelezett felújításokkal a strand működése nem lesz többé veszteséges.