Felújítják a szülészetet Brassóban

Brassó – Több mint 3,6 millió euro értékű támogatást kap a brassói Dr. Ioan Aurel Sbârcea Szülészeti-Nőgyógyászati Kórház. Az Egészségügyi Minisztérium aláírta az erre vonatkozó szerződést a versenytárgyaláson nyertes konzorciummal, amelynek feladata, hogy uniós normáknak és az elvárásoknak megfelelővé tegye a nőgyógyászatot és az újszülött-osztályt, összesen 6059 m2 felületen.

A felújítás keretében újratervezik a kórházi tevékenységek folyamatát, figyelembe véve elsősorban a sterilitási előírásokat. Új felvonót építenek, baba-mama szobákat alakítanak ki, felújítják a fűtő- és szellőztető-rendszert, amelynek következtében az intenzív osztáélyon is megfelelőú mikroklímát alakítanak ki. Ugyanakkor, korszerűsítik és nagyobb terhelésűre bővítik az elektromos hálózatot, hogy kibírja a korszerű elektronikus orvosi felszerelések fogyasztását, illetve felújítják a vízhálózatot.

A befektetés összértéke 15,625,071.45 lei (TVA 24%), az összeget az egészségügyi reformcsomagra vonatkozó project keretében finanszírozza a Világbank és az Európai Befektetési Bank. A munkálatok idén ősszel kezdődnek és 2012 tavaszán zárulnak.