Felújítják a kórházat

Felújítják a kórházat
Szerdán aláírták a Dr. Gavril Curteanu Megyeszékhelyi Kórház felújításának finanszírozására vonatkozó szerződést. Az általános célkitűzés a kórház jobb energetikai gazdálkodásának lehetővé tétele.

A 2014-2020-as fejlesztési időszakhoz tartozó beruházás nyomán számottevően javulni fognak a kórházbeli körülmények, nyilatkozta Ilie Bolojan polgármester, hozzátéve: július végén kezdik meg a kivitelező kiválasztását jelentő eljárást, őszre szeretnék megkezdeni a munkát. A projekt teljes költsége 7.957.286,54 euró, a futamidő 24 hónap a finanszírozási szerződés aláírásától számolva, az általános célkitűzés pedig a kórház jobb energetikai gazdálkodásának lehetővé tétele, az újrahasznosításból származó energiaforrások használata és általában az energiafogyasztás mérséklése, a takarékosság. A kórház két épületét energetikai szempontból úgy modernizálják, hogy a primer energiafogyasztás 50%-kal alacsonyabb lesz a munkálat után, kevesebb lesz a hőveszteség, nagyobb lesz a belső komfort, kevesebb lesz az üvegház-hatást keltő gázok kibocsátása. Az épületek csatlakoztatva vannak a központi hőellátási rendszerhez, de geotermális melegvíz-ellátásra is lehet váltani.

Munkálatok

A beruházás elemei: a nyílászárók cseréje a jobban szigetelő műanyag és alumínium szerkezetűekre; napfényvédők felszerelése; a tetőterasz hőszigetelése; a fűtő / hűtő rendszer korszerűsítése; új ventilációs rendszer beszerelése, mely elkerüli a kórtermek beltere közötti kapcsolatot, ugyanakkor 90%-ban megőrzi a meleget és 100%-ban gondoskodik friss levegőről; a mellékhelyiségek víztakarékos berendezésekkel való ellátása; az elektromos hálózat modernizálása, korszerű világítótestek és az áramkimaradások okozta sokkhatások kivédését szolgáló berendezések beszerelése; a legújabb fejlesztésű, energiatakarékos felvonók üzembe helyezése; a külső rámpák modernizálása. A felsoroltak további javítási és helyreállítási munkálatokat is maguk után vonnak.

Címkék: ,