Felújításokat terveznek Püspökfürdőn

Uniós támogatásokból terveznek felújításokat Püspökfürdőn
Uniós támogatásokból terveznek felújításokat Püspökfürdőn
Uniós támogatásokból terveznek felújításokat Püspökfürdőn, amelynek keretében 4 km utat, 564 parkolóhelyet, 2 hektár zöldövezetet, 4,2 km járdát, 2,4 km bicikliutat, megállósávokat ígérnek.

Miután 3 millió eurót kapott a félixfürdői rész felújítására, Szentmárton önkormányzata uniós alapokból 5 millió eurós beruházásból tervez felújításokat Püspökfürdőn is. A tervezetet nemrég mutatták be a helyi panziók tulajdonosainak, akik beleegyeztek a felújítási munkálatokba. Az Észak-Nyugati Régió számára 13 millió eurót különítettek el, ebből az első lehíváskor 3 milliót nyertek meg Félixfürdő számára, a fennmaradt 10 millió euróért 5 projekttel fognak megküzdeni, a tervezett felújítások 5 millió euróba kerülnek. A beruházáson belül az üdülőhelyre bevezető 5,50 m széles utat tervezik leaszfaltozni, amelynek baloldalán egy 2 – 2,5 m széles bicikliutat, jobboldalán pedig egy 3–7 m széles járdát is szeretnének kialakítani. Utóbbit egy olyan sétánynak tervezik, amelyen padokat helyeznének ki. Felújítják továbbá a közműhálózatokat, Wi-fi pontokat alakítanak ki és térfigyelő kamerákat is kihelyeznek – számolt be a tervekről Ciprian Anta városmenedzser. A felújítási projekten belül a tündérrózsás tó melletti parkot is rendbe akarják tenni. „Füvesítettük, a park egy része öntözőrendszerrel lett ellátva, de folytatni szeretnénk. Az adott környék Szentmárton önkormányzata számára maximális érdekeltséggel bír, ezért is sikerült az Aqua Crisus és az Ecotoppal közösen megszereznünk azt a 3 millió eurós támogatást, amely annak a RO-HU projektnek része, amely a SIT Natura 2000 részeként a Pece – Hullámfürdő takarításáért és kiépítéséért felel” – nyilatkozta Ciprian Anta.

A projekt részeként a Perla panzió és a hullámfürdő közötti részt is le szeretnék burkolni, így a terület gyalogos sétányként is igénybe vehetővé válik. A projekt részeként 400 méter hosszú megállósávokat is kialakítanának.