Felújítási munkák a mentőállomáson

Két hónap alatt kell befejezni a renoválást. A szerző felvétele
Két hónap alatt kell befejezni a renoválást. A szerző felvétele
Nemrégiben megkezdődött Érmihályfalván, a Márton Áron utcáról bejárattal rendelkező mentőállomás épületének renoválása. A kivitelezési határidő két hónap.

Éppen tíz évvel ezelőtt, 2007. szeptemberében tartották meg az akkori városvezetők és a megyei mentőszolgálat képviselőinek jelenlétében az érmihályfalvi mentőállomás avatóját, azt követően, hogy befejezték a 2006-ban kezdődött rendbetételt. Az eltelt évtizedben az épület megszolgálta az újbóli tatarozást, mely a napokban meg is kezdődött, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől, aki hozzátette: az ingatlan az önkormányzaté, így egyrészt kötelessége is rendben tartani, másrészt ezt kérte is a megyei mentőszolgálat.

Helyi költségvetésből

A beruházáshoz szükséges pénzt a helyi költségvetésből különítették el, a munkálat magába foglalja a külső és belső tatarozást, a tetőszerkezet javítását, a hőszigetelést, a garázsajtók kicserélését, a nyílászárók egy részének cseréjét (másik részüket annak idején már cserélték, ahogyan a víz és villanyvezetékeket is). A kezdéstől számolva hatvan nap áll a kivitelező rendelkezésére a munka elvégzésére, mely a szakemberek szerint egy tartható határidő.

Rencz Csaba