Feltételesen szabadlábra helyezik Dan Voiculescut – döntött az ötödik kerületi bíróság

1Hozzászólás
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu
Jóváhagyta Dan Voiculescu feltételes szabadlábra helyezésére vonatkozó kérelmét csütörtökön a fővárosi ötödik kerületi bíróság. A döntés nem jogerős, kihirdetésétől számítva 3 napon belül megfellebbezhető.

A tárgyaláson az Országos Korrupcióellenes Ügyészség jelen levő ügyésze Voiculescu szabadlábra helyezési kérelmének elutasítását kérte, arra hivatkozva, hogy nincsenek bizonyítékok, amelyek alátámasztanák, hogy fogva tartása alatt írta azokat a tudományos munkákat, amelyek lerövidítenék büntetését.

“Rendszeresen megpróbálja kihasználni a törvénykezési hiányosságokat. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy tudományos munkáit a börtönben írta. Ez egy nagyon ravasz módja annak, hogy szabaduljon a börtönből. Amennyiben csak egyharmadát üli le büntetésének, azt jelenti, hogy ez nem éri el a célját. Az okozott kárt nem fizette vissza a mezőgazdasági minisztériumnak, még a perköltségeket sem fizette ki” – mondta az ügyész.

Az üzletember ügyvédje azt hozta fel Voiculescu védelmében, hogy megfelelően viselkedett, és senkivel nem került konfliktusba fogva tartása alatt.

Dan Voiculescu egyszer már kérte szabadlábra helyezését, januárban azonban ezt jogerősen elutasította a Bukaresti Törvényszék.

A Bukaresti Ítélőtábla 2014. augusztus 8-án jogerősen 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Dan Voiculescut az Élelmiszer-ipari Kutatóintézet törvénytelen privatizációjával kapcsolatos ügyben. A szabadságvesztés mellett az üzletember vagyona egy részének elkobzását is elrendelték.

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter