Felszólította az államfő a legfőbb ügyészt, hogy indítsanak kivizsgálást a csendőrség péntek esti közbelépéseivel kapcsolatban

Felszólította az államfő a legfőbb ügyészt, hogy indítsanak kivizsgálást a csendőrség péntek esti közbelépéseivel kapcsolatban
Felszólította szombaton Klaus Iohannis államfő Augustin Lazăr legfőbb ügyészt, hogy haladéktalanul indítsanak kivizsgálást a csendőrség péntek esti közbelépésének módjával és körülményeivel kapcsolatban – tájékoztat közleményében az Államelnöki Hivatal.

E szerint az elnök azt kéri a legfőbb ügyésztől, vizsgálják ki a “közbelépések törvényességét”, azonosítsák mindazokat, akik részt vettek az erőszakos incidensekben, és állapítsák meg, milyen mértékben tehetők felelősekké a történtekért.

Péntek este Klaus Iohannis egy Facebook-bejegyzésben azt írta, határozottan elítéli a csendőrségnek a bukaresti Victoria téren tüntetőkkel szembeni “brutális közbelépését”. Rámutatott, “egy igazi demokráciában” mindenkinek jogában áll tüntetni, az erőszak azonban elfogadhatatlan, politikai nézetektől függetlenül.

“Határozottan elítélem a csendőrség brutális, a Victoria téren tüntetők többségének viselkedéséhez képest aránytalan közbelépését. Elítélendő megoldás erőszakkal kísérelni meg legyőzni az emberek akaratát” – fogalmaz bejegyzésében az elnök, aki szerint a belügyminiszternek mielőbb magyarázattal kell szolgálnia a történtek kapcsán.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .