Felszólítás a PNL megyei vezetőinek

Akt.:
Felszólítás a PNL megyei vezetőinek
A pénteken este zajlott RMDSZ-küldöttgyűlésen Cseke Attila megyei elnök felszólította a liberálisokat: tegyék félre önös politikai érdekeiket, és igazolják a 18. mandátumot a tanácsban.

Április 20-án küldöttgyűlést tartott a váradi Trade Centerben az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Cseke Attila elnök beszédében kijelentette: a Bihar Megyei Tanácsban kialakult helyzetért a Nemzeti Liberális Párt megyei vezetői okolhatóak. A romániai politikában szokásos, számára ugyan visszatetsző és tőle kicsit távol álló megállapítás ez, de ebben az esetben egyértelműen kell fogalmazni. Az élet a közéletben sem mindig fehér vagy fekete, hanem gyakran szürke, e kérdésben azonban teljesen világos, hogy a PNL-t megyei szinten vezetők- az RMDSZ számára nehezen érthető okok miatt- próbálják Bihar megyét a Dâmbovița-i szintre süllyeszteni. Lelkük rajta, mondhatnánk, de ez esetben már nem olyan egyszerű: egyfelől, mert precedenst teremt arra, hogy így is lehet vagy éppen „kell” viselkedni, másfelől pedig teljesen világos, hogy a megyénk jó hírét nagy mértékben rontotta. A kialakult helyzettel kapcsolatban gyakran jut eszünkbe, hogy ha mi magyarok, RMDSZ-sek viselkedtünk volna így, akadályoztuk volna a megyei önkormányzat működését, mit mondanának rólunk, mi mindenféle keresett vagy keresetlen jelzőkkel illetnének bennünket- tette hozzá.

„Felszólítom a PNL megyei vezetőit: tegyék félre önös politikai érdekeiket! Másfél éve megy ez a cirkusz. Egyszer és mindenkorra fejezzék be, és igazolják a 18. mandátumot a tanácsban, melyről a választópolgárok döntöttek. Az RMDSZ beterjesztette a költségvetést, 3000 ember fizetéséről van szó. Azt kérjük a liberálisoktól: szavazzák meg, hogy az emberek megkaphassák a fizetésüket. Nem lehet ezt semmilyen párt által diktált feltételekhez kötni”- közölte a politikus.

Ciucur Losonczi Antonius