Felszentelték a Helga Winter Házat

Felszentelték a Helga Winter Házat
Szatmár megye – Szombaton Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök és dr. Helga Winter, a Német Fogorvosok Szövetségének nagylelkű támogatója avatta fel a Helga Winter Házat Szatmárhegyen.

A szombati avató ünnepségen elsőként Nm. és Ft. Schönberger Jenő köszöntötte a résztvevőket és a meghívott vendégeket. A megyéspüspök elmondta, hogy az egy éve visszakapott épületet egykoron Scheffler János püspök hétvégi házként használta. Abban az időben még volt szőlőhegy és berendezett lakás, amit a püspök hétvégi pihenésre használhatott. A mai viszonyoknak megfelelően sem a hazai, sem a külföldi támogatók nem adnak pénzt arra, hogy püspöki nyaraló felújítását támogassák. Éppen ezért vetődik fel a kérdés, hogy mi legyen az intézmény feladata.

A támogató és névadó Helga Winter úgy döntött, hogy amennyiben az általa felújított ház teljesíti az előírt feledatokat – lelkigyakorlat, ifjúsági nevelés, jegyespárok felkészítése a házaséletre – a szatmárhegyi római katolikus egyházközség újabb németországi támogatásokra is számíthat. Az avatóünnepségen részt vett Helga Winter és férje Klaus Winter, valamint Axel Mittelstaedt, a Romániai Lázárrend nagypriorja. A Winter–család harangnak is nevezhető csengőt adott át a szatmári püspöknek, aki lelki atyja is lesz ennek a létesítménynek.