Felnőttek ismerkedtek a cserkészettel

Felnőttek ismerkedtek a cserkészettel
Nagyvárad – A 94. számú I. Rákóczi György cserkészcsapat szervezésében két napos felnőtteknek szóló képzésre került sor Nagyváradon. A képzés központi témája a cserkészet, mint életforma volt.

Az elmúlt hét végén a nagyváradi Posticumban szervezte meg az idei első képzését a Romániai Magyar Cserkészszövetség keretében működő 94. számú I. Rákóczi György cserkészcsapat. A két napos találkozó elsősorban felnőtteknek szólt, és azzal a céllal szervezték meg, hogy a résztvevők minél többet megtudjanak arról az életformáról, amit a cserkészet jelent. Tizenegy 35 és 60 év közötti felnőtt vett részt. Ketten Szatmárnémetiből, a 44. számú Dsida Jenő cserkészcsapatból érkeztek, kilencen pedig váradiak voltak. A képzést hárman tartották: Harant Erika, a nagybányai Wass Albert cserkészcsapatból; Kónya Tibor iskolalelkész, a nagyenyedi 121-es számú Bethlen Gábor Cserkészcsapat vezetője; valamint Molnár-Gál Sarolta, a nagyváradi 94. számú I. Rákóczi György cserkészcsapat segédtisztje. Szó volt többek között a cserkészet hitéleti és nevelési alapjairól, történelméről és a különböző korosztályok cserkészeti vezetéséről.

Hasznos kézpés

A programot a képzések mellett gyakorlati bemutató, énektanulás, kötetlen beszélgetés, közös játék tette még változatosabbá. A két nap után a résztvevők igen tartalmasnak ítélték meg a jó hangulatban telt képzést. A szervezésben és az az egyes programok levezetésében köszönet illeti Alföldy Andrea, Guti Csilla, Divin György és Alföldy István felnőttcserkészeket. Molnár-Gál Saroltától megtudtuk, hogy szeretnének további képzéseket is szervezni, igény is lenne rá.

Mészáros Tímea

Címkék: ,