Felnőtt szellemi fogyatékosokat ellátó központok

Felnőtt szellemi fogyatékosokat ellátó központok
Szatmár megye – Phare–alapokból és a Szatmár Megyei Tanács által finanszírozott, felnőtt szellemi fogyatékosokat ellátó központ nyílt kedden délelőtt Szatmárnémetiben a Goronului utca 22. szám alatt és Nagykárolyban a régi városi korház helyén.  

Phare–alapokból és a Szatmár Megyei Tanács által finanszírozott, felnőtt szellemi fogyatékosokat ellátó központ nyílt tegnap délelőtt Szatmárnémetiben a Goronului utca 22. szám alatt és Nagykárolyban a régi városi korház helyén. A két új központot a Munkaügyi, Család és Esélyegyenlőség Minisztériuma képviseletében Paul Pacuraru adta át. A projekt célja a Szatmár megyei illetőségű szellemi fogyatékosok ellátása, életkörülményeinek a javítása és nem utolsó sorban a közvélemény tájékoztatása a célcsoport mindennapi problémáiról. A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője, Marc Adrian szerint nehéz volt egy alkalmas helyet és ingatlant találni az intézmények számára. A szatmári intézmény „Egy új élet” elnevezést viseli és 50 személy befogadására alkalmas.

Az átadáson jelen volt Silviu George Didilescu a Fogyatékkal élők Országos Hatósága részéről, Derzsi Ákos államtitkár  a Munkaügyi, Család és Esélyeggyenlőség Minisztériuma részéről, Marc Adrian a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság részéről, és Bartos Bertalan a Szatmár Megyei Munkaügyi Igazgatóság részéről.

Karikás Enikő