ERDON Helyi hírek

2011.04.04. 18:02

Szolnokon is sikeres volt a Székelyföld-stand

<p>A székelyföldi megyék – az eddigi turisztikai kiállításokon való közös megjelenéshez hasonlóan – Szolnokon is közös Székelyföld-standdal népszerűsítették a térséget a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok keretén belül megszervezett XIII. Utazási Kiállításon április 1-jén és 2-án.</p>

Az Utazás Kiállítás ötven kiállító kínálatával várta a látogatókat a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban. A megnyitót követően Székelyföld a kiállítás díszvendégével, Békés megyével közös sajtótájékoztatón mutatkozott be. A sajtótájékoztatón Demeter János, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke és Demény Gábor, Hargita Megye Tanácsának tanácsosa az általuk képviselt Székelyföld közös megjelenésének fontosságát hangsúlyozták. Elmondták, hogy Románia szénsavas ásványvíz lelőhelyeinek negyven százaléka ebben a térségben található, amely természeti erőforrás a térség turizmusfejlesztésében is helyet kap.

A Székelyföld-stand közvetlenül a bejárati ajtó mellett, a díszvendéggel szemben helyezkedett el, és jelentős forgalmat bonyolított le. A nagy mennyiségű Szolnokra szállított szóróanyag java része elfogyott, a stand elnyerte a látogatók tetszését. Ezúttal Székelyföld értéktérképe szolgált háttérként, és díszletelem volt a turisztikai irányjelző nyilak oszlopa is, amely szimbolikusan Székelyföld fontosabb turisztikai célpontjai felé irányította a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!