Felmérni saját képességeinket

Felmérni saját képességeinket
Nagyvárad – Kevés fiatal ismeri kellőképpen önnön képességeit, igy a liceum elvégzése után nehezen jutnak döntésre jövőjüket illetően.

A szemléletváltás érdekében hirdeti meg az idén fennállásának 60.-ik évfordulóját ünneplõ AIESEC nemzetközi diákszervezet a “World Citzenship” elnevezésü programját. Tegnap, a Mihai Eminescu disztermében hivatalosan megnyitott programban öt nagyváradi liceum vesz részt: a Mihai Eminescu, Mihai Viteazu, Emanuil Gojdu, Iosif Vulcan, Don Orione. Az áprilisi és májusi hónapokban hetente két alkalommal megszervezett találkozókon olyan hasznos információkkal bõvithetik majd ismereteiket a diákok, amik segitsegükre lehetnek a pályaválasztás tekintetében.

A romániai tanügyi rendszer, illetve a belföldi és külföldi egyetemek által biztositott lehetõségek megismerése mellett a diákoknak lehetõségük adódik olyan személyiségfejlesztõ, interaktiv programokban is részt venni, melyek segitenek önnön képsségeik felmérésében – magyarázta Crina Cordea, a program koordinátora. A képzéseken külföldi felkészitõk is szerepet vállalnak majd. A héten szerdán a Mihai Eminescu, majd csütörtökön a Mihai Viteazu gimnázium ad majd otthont a kétórás foglalkozásoknak.