Felmérik a vadállományt

Akt.:
Felmérik a vadállományt
A Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség felméri a szigorúan védett vadállatok – farkas, hiúz, barnamedve, vadmacska – állományát a megye vadászterületein. Az állományfelmérés április 6-án zajlik majd le összesen huszonnégy helyszínen.

Az összegyűjtött adatokat továbbítják a központi adatbázisba. A minél pontosabb felmérés érdekében az akcióban részt vesznek a környzetvédelmi ügynökség és a megyei környezetvádelmi őrség, valamint a Bihar Megyei Erdőőrség munkatársai mellett a brassói Transilvania Egyetem faipari fakultásának, valamint a Marin Drăcea Országos Erdőgazdálkodási és Fejelesztési Intézetnek a képviselői is.

Az akcióhoz csatlakozhatnak más kutatóközpontok, egyetemek és civil szervezetek is. Ott, ahol a vadászterületek természetvédelmi területekkel esnek egybe, a felmérésben részt vesznek a természetvédelmi terület kezelői is. Az adatok megyei szintű összesítése után tesznek javaslatot arra, hogy a különböző vadászterületeken maximum mennyi farkast, hiúzt, barnamedvét és vadmacskát lehet kilőni.