Felmentő ítéletek

Bihar megye – Négy nap alatt tíz személy ellen emeltek vádat, és 315 ügyet oldottak meg a Bihar megyei Ügyészségen, illetve az alárendelt városi ügyészségeken. A vádat képviselő ügyészség fellebbezése nyomán ugyanakkor több esetben semmítette meg az alapfokon hozott ítéleteket a Nagyváradi Ítélőtábla a héten, s az ügyek újratárgyalását rendelte el, tudtuk meg Dorel Motiutól, a megyei ügyészség szóvivőjétől.

A margittai V. E. ellen a margittai ügyészség 2006 márciusában elkövetett többrendbeli tyúklopás miatt emelt vádat, s annak ellenére, hogy a vádlott bevallotta tettét, a margittai bíróság felmentette azzal az indokkal, hogy nem ő az elkövető. Az ügyet újra kell tárgyalnia a margittai bíróságnak, míg belényesi bíróságnak két illegális fakivágási ügyet kell újra napirendre tűznie.

Felmentő ítélet született egy súlyos, nyereségvágyból különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, rablással és magánlaksértéssel vádolt férfi ügyében is, a Bihar megyei Törvényszék április 18-i határozatának indoklásában az szerepel, hogy nem a vádlott az elkövető. A váradlesi B. E. D. ellen 2007. szeptember 26-án emelt vádat a Bihar megyei ügyészség úgy ítélve meg, kellő bizonyíték gyűlt össze arra vonatkozóan: ő volt az, aki tavaly április 7-én rátört egy 80 éves emberre, s úgy összeverte, hogy az 4 nap múlva belehalt sérüléseibe.