Felmentették RMDSZ-es tisztségéből Bunta Levente székelyudvarhelyi polgármestert

Felmentették RMDSZ-es tisztségéből Bunta Levente székelyudvarhelyi polgármestert
Felmentette tisztségéből a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) udvarhelyszéki szervezetének elnöksége a székelyudvarhelyi városi szervezet elnökét, Bunta Levente polgármestert – közölte pénteki hírlevelében az RMDSZ.

Az udvarhelyszéki szervezet egyben arról is döntött, hogy Arros Orsolya lesz az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje. Mivel csak egy ember, Arros Orsolya jelöltette magát az előválasztásra, ezért a polgármesterjelölt kiválasztására elképzelt belső megmérettetést már nem tartják meg.
Bunta Levente kedden közölte, nem vesz részt az RMDSZ előválasztásán, és közleményében azt is érzékeltette, hogy újabb mandátumra készül. A polgármester azt sérelmezte, hogy az udvarhelyszéki szervezet elnöksége érvénytelenítette a városi szervezet határozatát, hogy az előválasztáson csak a regisztrált RMDSZ-tagok vehessenek részt. “Székelyudvarhely nem kér a megvezetésből, nem kér a bábként odatett polgármesterekből, nem kér az RMDSZ-ből sem, ha az nem a közösségünket szolgálja” – fakadt ki a polgármester az előválasztási rendszer ellen, mely ellenjelöltje esélyeit növelte.
Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke pénteken élesen bírálta Székelyudvarhely RMDSZ-színekben megválasztott polgármesterét.
“Bunta elnökként hátat fordított a saját szervezetének, amikor megüzente, a román igazságszolgáltatáshoz fog fordulni a vélt vagy valós igazát fenntartani. Ahhoz az igazságszolgáltatáshoz, amely visszaállamosította a Mikót, amely meghurcolta Antal Árpádot, Markó Attilát, Borboly Csabát, Ráduly Róbertet, amely sorozatosan veszi le a községháza feliratokat a magyar önkormányzati épületekről, amely igazságszolgáltatás a minap azt mondta, hogy Székelyföld nem létezik, tehát egy turisztikai egyesületet nem lehet bejegyezni” – idézte az RMDSZ hírlevele a szövetség ügyvezető elnökét.
Kovács Péter hozzátette, Székelyudvarhelyen nem cirkuszra, hanem új lendületre van szükség, hiszen a város egy helyben topog, nem használja ki lehetőségeit.