Felment a trénerben a „pumpa”

Felment a trénerben a „pumpa”
Egy kapushibának betudhatóan 1–0 arányú vereséget szenvedett a Nagyváradi Bihar FC szombaton Nyíregyházán. Silaghi edző elégedetlen és nagyon dühös volt a meccs végén.

Az első félidőben az egy veszélyesebb váradi támadás (Teşan szabadrúgásánál a magyarok kapusa elcsúszott, de a labda elcsúszott a kapu mellett) mellett négy gólszerzési lehetősége is volt a Szparinak. A mihályfalvi születésű Belényesi közelről, balról, éles szögből lőtt kapura, miután tisztára játszotta magát, de a kapus hárított. A következő gólszerzési lehetőségnél ismét Belényesi lépett ki, ezúttal tizenöt méterről bombázott kapura, de a lécet találta telibe. Harmadszor a tizenhatoson belül már a kapust is kicselezte Belényesi, de éles szögből középre adott, és kimaradt a nagy lehetőség. A félidő végén, egy bal oldali pontrúgás után Goia fejelt közelről kapura, a kapus azonban hárította a földre pattanó labdát.

Támadó kellene

A második játékrészben inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk csak az utolsó negyedórában forogtak veszélyben, amikor ismét a bihari születésű fiú, Belényesi volt veszélyes, gólt mégis a három évre frissiben leszerződtetett Goia „talált”, aki egy kapushibát kihasználva volt eredményes (1–0).

Gheorghe Silaghi, a váradiak mestere nagyon elégedetlen és dühös volt az összecsapás után, mondván, néhány csapattag nem a tőle megszokott játékot nyújtja, s amennyiben nem változtatnak a mentalitásukon, úgy a kispadra, majd az eladólistára kerülnek, mindehhez hozzátéve: „egy-két vérbeli csatárra lenne szükségem…”

Tények

Nyíregyházi Spartacus–Nagyváradi Bihar FC 1–0 (0–0). Nyíregyháza, Városi Stadion, 400 néző, vezette: Sándor Csaba. Gólszerző: Goia (85. p.). Spartacus: Illyés – Sipos, Mboussi, Goia, Perényi – Miskolczi (P. Carr), Minczér, Zabos, Marcell (Nagy D.) – Lippai, Belényesi. Edző: Révész Attila. Bihar FC: Lipitor (70. p. V. Paul) – Ţârcă (59. p. V. Indrieş), Muscă (59. p. Ploscar), Ambruş (46. p. Bechiri), Cosma (46. p. Lőrincz) – Mihu (61. p. Teşan), Săndulescu (65. p. Novák), A. Achim (46. p. Nelson) – C. Bucur (65. p. Niţâ), Lukács (65. p. Matei), R. Ardelean (65. p. Cr. Butuc). Edző: Gheorghe Silaghi.