Féllábbal az élvonalba a szatmári női kosarasok

A másodosztályos bajnokság második helyén végzett a VSK női kosárlabda–csapata.

Hiába a Gyulafehérvári U elégedetlensége, a craiova–i egyetemisták és a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabda–csapat végezett a B–osztályos bajnokság első két helyén, így ők várhatják román szövetség április 15–i közgyűlését, ahol eldől, kell–e osztályzót játszon a két csapat ahhoz, hogy az élvonalba játszon a következő idényben. Ha a közgyűlésen úgy fognak dönteni, hogy 14 csapat alkossa majd a 2008–09–es idényben az A–osztályt, akkor a két csapatnak nem kell selejtezőt játszania. Ha csak 12 csapat folytathajta az élvonalba, akkor az oltyánok és a szatmáriakra még egy osztályzó vár.

A gyulafehérváriak egyébként azért elégedetlenkedtek, mivel a szövetség a hétvégi döntő torna előtt azt határozta, nem törölik el az előző négy torna eredményét. Így nem is volt tétje a craiovai finálénak, mivel a házigazda oltyánok és a VSK már kvalifikálta magát a következő körbe (osztályzó vagy A–osztály). A fehérváriak nyomására azonban úgy döntöttek, a pályán dőljön el, melyék csapat a jobb. Marius Tarţa edző csapata végül egy szoros mérkőzésen legyőzte a fehréváriakat, így U Craiova, VSK, Gyulafehérvári U végső sorrend alakult ki a B–osztályban.

Az oltyán városban rendezett torna tegnapi mérkőzésének (a fehérváriak ellen) első két negyedében a 17 éves Matécsa Ingrid volt a VSK húzóembere, ugyanis szóra a hárompontos dobásokat. A második félidőben a tapasztalt Adriana Pricop vette át Matécsa szerepét, a VSK végül 24 ponttal győzött.

 

Eredmények

Szatmárnémeti VSK – BC Niţulescu Rm. Vâlcea 58–36

VSK – U Craiova 47–109

VSK – Gyulafehérvári U 59–35 (22–20)

A szatmári csapat: Motişan, Sabo, Verteş, Szmutku Renáta, Matécsa, Pricop, Szmutku Brigitta, Szmutku Kinga, Süveg, Mureşan, Tarţa Enikő, Mészáros, Năstruţ. Edző: Marius Tarţa.