Felkészültünk-e karácsonyra?

Felkészültünk-e karácsonyra?
Nagyvárad- Hétfőn a római katolikus Püspöki Palota dísztermében az Egyházmegyei Hivatal s a Székesegyház alkalmazottai közösen ünnepelték meg Jézus születését. A gyerekek karácsonyi műsorral készültek.

Bensőséges és családias hangulatú rendezvény keretében, gyermekeikkel közösen ünnepelték meg hétfő délben a római katolikus Püspöki Palota dísztermében Jézus Krisztus születését az Egyházmegyei Hivatal és a Székesegyház alkalmazottai, munkaközösségének tagjai.

Az egybegyűlteket Mons. Fodor József általános helynök köszöntötte, majd Exc. Böcskei László megyés püspök beszélt arról, mit jelent valóban felkészülni karácsonyra. Hangsúlyozta: akkor érkeztünk el igazán karácsonyhoz, ha valami szokatlant és rendkívülit akarunk bevinni az életünkbe, ha képesek vagyunk meghallani az angyalok szózatát, utolér bennünket Betlehem ragyogó fénye, és elfogadjuk azt, hogy öröm ott van, ahol megértik Isten szeretetének titkát, és ezen tapasztalatunkat megosztjuk egymással, illetve azokkal, akik közel állnak hozzánk.

A buzdító szavak után a gyermekek hozzátartozóikkal közösen alkalomhoz illő zenés műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek, majd a kicsik legnagyobb örömére és meglepetésére pásztorok jelentek meg, akiket a Vár-Lak Egyházmegyei Ifjúsági Központba járó fiatalok keltettek életre. A betlehemes játék után az egyházmegye főpásztora személyesen adta át az ajándékokat a gyermekeknek, majd állófogadással zárult a rendezvény.

Ciucur Losonczi Antonius