Felkészültek a fűtési idényre

Felkészültek a fűtési idényre
Nagyvárad – Szabó István, a nagyváradi Hőerőmű távfűtési igazgatója azt nyilatkozta lapunknak, hogy megfelelő mennyiségű üzemenyag áll a rendelkezésükre, a tervezett felújításokat, javításokat elvégezték.

Az elmúlt fűtési idényben felmérték, hogy hol voltak vesztességek, gondok, de figyelembe vették a fogyasztói bejelentéseket is. Ezek figyelembe vételével még kora tavasszal elkészítették a javítási tervet. Ez nem csak a hibák kijavítását, hanem a hálózat rehabilitációját is tartalmazta – nyilatkozta lapunknak Szabó István. Az előttünk álló fűtési idényre a hőerőműnél a felülvizsgálták a kazánokat, három javításra szorult, s a szükséges munkálatokat elvégezték. Az egyik kazán biomasszával működhet majd. A primér hálózatot is átvizsgálták, a tavaszi nyomáspróba után a szakadások helyét kijavították.

 

Szekunder hálózatok

Hat hőközpont a 110-es, a 118-as, a 123-as, a 125-ös, a 218-as és a 611-es szekunder vezetékeit teljesen kicserélték, úgy a fűtéshez, mint a meleg vízhez. Meleg vizet keringtető vezetéket is lefektettek. Már megtartották a licitációt új hőkicserélő berendezések és korszerű szivattyúk beszerzésére összesen 12 hőközpont részére. Ahol lehetséges lesz a meleg vizes szivattyúkat még a tél folyamán be is szerelik. Eddig a hőközpontok körülbelül 30 százalékát sikerült korszerűsíteniük.

Ezen kívül több helyen is új előszigetelt vezetékeket fektettek le: az Enescu utcán 180 méteren, a Delavrancea és a Dózsa György utcában 180 méteren, az Iskola utcában 200 méteren, a Rimanóczy Kálmán utcában 100 méteren, a Reményik Sándor utcában 100 méteren, a Vagonului utcában 140 méteren, az Avram Iancu utcában 100 méter, az Eminescu és Bicazului utcában 100 méteren, a Branului utcában 550 méteren, a Gheorgeh Pop de Basesti utcában 200 méteren, a Pasteur utcában 100 méteren, a Kertész utcában 100 méteren, a Nufarului utcában 100 méteren, a Jiga utcában 250 méteren, az Andrei Muresan és Petru Rares utcákban 150 méteren, a Ciorogariu utcában 60 méteren. És még ezen az őszön új vezetékeket akartnak lefektetni a 206. hőközponthoz tartozó Pescarusului utcában 50 méter hosszúságban, illetve a 718. hőközponthoz tartozó Iuliu Maniu utcában 120 méteren.

Szabó István igazgató ezúton is arra kéri a fogyasztókat, hogy október 1-ig fejezzék be a belső javításokat, ugyanis akkor megkezdik a hálózat vízzel való feltöltését.

 

Péter I. Zoltán