Felkészülési kézilabdatorna Székelyhídon

Felkészülési kézilabdatorna Székelyhídon
Bihar megye – A megyei férfikézilabda bajnokságban szereplő három csapat közösen szervezett felkészülési tornát a hónap végén kezdődő pontvadászatra hangolva.

A megyei férfikézilabda bajnokság tavaszi folytatására készülve a Szalacsi Raptorok, a Kiskereki SE és a Székelyhídi SE csapatai közösen szerveztek felkészülési tornát, melyre az elmúlt szombaton került sor a székelyhídi sportteremben. Mint Bokor Szilárdtól, a szalacsi csapat tagjától megtudtuk, még a bajnokság megszervezése előtt kerültek kapcsolatba a Debreceni Amatőr KK ugyancsak megyei csapatával, mellyel több barátságos meccset is játszottak. Mostanában újra megfogalmazódott egy találkozás gondolata, ez bővült ki a négycsapatos tornára, melynek szervezéséből a székelyhídiak a terem biztosításával, a kerekiek a bírók fogadásával, a szalacsiak a logosztika lebonyolításával vették ki a részüket.

Felkészülési jelleggel

A körmérkőzéses rendszer menetrendjét kissé „átalakította”, hogy a létavértesi határátkelőnél az odaáti határőrök a debreceniek egyik buszát nem engedték át, az abban ülőkért a szalacsiak kocsiztak ki a határhoz, de ez nem okozott végül különösebb fennakadást, felcserélték a meccsek sorrendjét. Szász László, Horea Radu és Ardelean Cristian bírók felváltva fújták a sípot, illetve vezették a jegyzőkönyveket, a pályán pedig a következő eredmények születtek: Kiskereki–Szalacs 20–12, Debrecen–Székelyhíd 27–6, Debrecen–Szalacs 21–13, Kiskereki–Székelyhíd 22–14, Debrecen–Kiskereki 18–18, Szalacs–Székelyhíd 21–12. A torna felkészülési jellegét megtartva nem volt eredményhirdetés, a résztvevők emléklapokat kaptak az utolsó sípszó után, a játékosok és csapatvezetők pedig úgy értékelték, hogy a találkozók jó „hangolást” jelentettek a Bihar megyei bajnokság március 27.–i folytatására.