Felkérés Tőkés Lászlónak

Felkérés Tőkés Lászlónak
Nagyvárad – Szombaton az Ady Endre Kulturális Központban ülésezett a Bihar Megyei RMDSZ területi választmánya. Kiss Sándor megyei elnök felkérte Tőkés László EP-képviselőt, hogy vegyen részt a szervezet következő küldöttgyűlésén.

Szombat délelőtt a nagyváradi Ady Endre Kulturális Központ konferenciatermében ülésezett a Bihar Megyei RMDSZ területi választmánya. A rendezvényen a nem jelen levő Tőkés Lászlónak az átvilágítással, az RMDSZ-szel és Lakatos Péter képviselővel kapcsolatos közelmúltbeli megjegyzései, bejelentései is szóba kerültek. Kiss Sándor megyei RMDSZ-elnök felkérte az európai parlamenti képviselőt, hogy vegyen részt a szervezet soron következő küldöttgyűlésén, és mondja el ott, amit a besúgókról és a volt szekusokról tud. “Ahogy a református egyházban ki tudta deríteni a papokról, hogy ki volt besúgó és ki nem, úgy talán az RMDSZ-ben is meg tudja ezt csinálni. Úgy tünik, ő hozzá tud férni a dokumentumokhoz, mi nem. Jöjjön el, és és mondja el, melyik könyv, hányadik oldalán találhatóak ezek az adatok, nehogy volt szekusokat válasszon az RMDSZ”, közölte a politikus.

Szilágyi Zsoltról, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) alelnökéről ugyanakkor úgy vélekedett Kiss Sándor: “Tudtuk, hogy nem szeret minket. Amíg RMDSZ-es honatya volt, bebizonyította, hogy lehet úgy képviselőnek lenni, hogy közben ne kelljen semmit se csinálni. Az egyetlen teljesítménye, hogy megtanult teniszezni, talán valamilyen versenyt is megnyert”. 

Ciucur Losonczi Antonius