Felkarolják a tehetségeket

Felkarolják a tehetségeket
Szatmár megye – Szombaton zajlott le a nagykárolyi Művelődési Ház által szervezett „Star Select” döntője.

Nagykárolyi és néhány környékbeli község iskolájának tanulói közül állt össze az a 21 fős mezőny, melynek tagjai énektudásukat bizonyíthatták a szombati tehetségkutató verseny döntőjében.

A délután 5 órától, a nagykárolyi színházteremben megrendezett döntőn felvonuló énekesek, szakértőkből álló zsűri előtt mutathatták be mire képesek. A Nora Denesből, Kiss Zitából, Georgescu Bogdanból, Puiu Barnitiuból és Mihai Gothból álló zsűri figyelmesen hallgatta végig a fiatal tehetségek előadását.

Három korcsoportba sorolva léptek fel a jelentkezők: az I–IV, V–VIII és IX–XII–esek között zajlott a megmérettetés. A döntőbe jutott fiatalok korábban már résztvettek egy meghallgatáson. Az előadásokat követően a zsűri elvonult, hogy értékelje a fellépők teljesítményét. Szűcs József referens, a verseny főszervezője elmondta, hogy hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre a verseny és reméli, hogy a most jól szereplő fiatalok nem tűnnek el, hanem sok helyen bizonyíthatják tehetségüket és azt, hogy van jövőjük ezen a pályán.

A nyertesek

A zsűri ítélethozatalának ideje alatt, a Művelődési Ház keretén belül működő Magic Dance tánccsoportjai szórakoztatták a közönséget. A lányok keleti táncot, míg a fiúk egyéni koreográfiával a „Hattyúk tavának” sajátos balettrészletét adták elő, a közönség nem kis derültségére. A tánc után egy fiatal diákokból álló együttes, a Reflection következett, majd visszatért a zsűri és ismertette a nyertesek névsorát. Az I–IV osztályosoknál első helyen Borbely Patricia, másodikon Engi Emese, harmadik helyen Erdei Máté végzett. Az V–VIII–os korosztályban: első helyezést ért el Kramar Tania, másodikat Silaghi Serban, harmadik helyen megosztva Nagy Anita és Onet Bianca. A IX–XII–esek között Corodan Adriana végzett az első helyen, a második Rotar Andrada lett, míg a harmadik helyen Müller Ingrid végzett.