Feljelentette Markó Bélát a nacionalista román szenátor

Feljelentette Markó Bélát a nacionalista román szenátor
Kolozsvár – Bűnvádi feljelentést tett a Legfelsőbb Ügyészségen Markó Béla ellen Gheorghe Funar.

A Nagy Románia párt szenátora az RMDSZ elnöknek a hétvégen Kolozsváron tett kijelentésével kapcsolatosan úgy véli: nyilatkozatával Markó veszélyezteti az ország alkotmányos rendjét, veszélyt jelent a nemzetbiztonságra és bűncselekmény elkövetésére buzdít.

Szombaton Kolozsváron Markó Béla úgy fogalmazott a szervezet egyik gyűlésén, hogy Románia nem tekinthető nemzetállamnak. Hangsúlyozta: egyebek között ennek bizonyítása érdekében fontos az erdélyi magyarság EP-képviselete. Azt is kifejtette: az RMDSZ képviselői Székelyföld sajátos jogállású autonómiájáért cselekednek majd.

A nacionalizmusáról hírhedt Gheorghe Funar a román alkotmányt idézi fel álláspontja alátámasztására, amelynek első cikkelye megállapítja: Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter