covid-protokoll

2021.03.18. 19:18

Frissítve: Országos botrány alakult ki egy váradi tüdőgyógyász kijelentései miatt

Fotó: ziuaveche.ro

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Orvosi Kamara vezetője, dr. Carmen Pantiș elmondása szerint nem teljesen igaz, amit Groșan állít, ugyanis több betege is súlyos állapotba került, és kórházi ellátásra szorult, azok után, hogy ő kezelte.

„Az az igazság, hogy dr. Groşan páciensei közül sokan súlyos állapotban kerültek a városi kórházba” – mondta, majd hozzátette, hogy nem is érti, hogy lehet azt állítani, hogy közel ezer beteget meggyógyított, a páciensei száz százalékát, miközben több betege is súlyos állapotba került, és kórházi kezelésre szorult. A tüdőgyógyász vádjaival azt sugallja, hogy a kórházakban dolgozó szakemberek kezelési módszereikkel ártanak a betegeknek, ezzel pedig komolyan aláássa az emberek egészségügybe vetett bizalmát – hangsúlyozta a kamara vezetője. Azért hívják az etikai bizottság elé, hogy bebizonyítsa állításait.


 

Korábban írtuk:

 

Az etikai bizottság elé citálja a Román Orvosi Kamara azt a nagyváradi tüdőgyógyászt, aki a hírek szerint „csodákat művel”, koronavírusos betegei nem kerülnek kórházba, és mindet sikerül meggyógyítania magánrendelőjében. Dr. Flavia Groşan „titka” az, hogy nem a nemzetközileg előírt kezelési protokoll szerint jár el betegeivel. Úgy kezeli a pácienseket, mintha azok atipikus tüdőgyulladásban szenvednének. Az orvosi kamara értékeli Groşan doktor munkáját, azonban teljes mértékben elutasítják azokat a vádakat, melyeket felsorolt

a national.ro-nak adott interjújában. Elmondása szerint ugyanis a nemzetközi protokoll elhibázott, és csak megöli a betegeket.

„Szerencse, hogy vannak olyan asszisztensek, hősök, akik nem hagyták a betegeknek, hogy Kaletrát vegyenek be, valahogy jeleztek nekik, hogy dobják ki a gyógyszert, amit kaptak. Aztán később megjelentek az orvosok, és azon csodálkoztak, hogy miért vannak jobban a betegek, miért nincs hasmenésük. Ezek az ápolók megmentették azoknak a betegeknek az életét. A kórházakban Kodeint is adnak a betegeknek, ami megállítja a köhögést, így minden váladék a tüdejükben marad; ők azt mondják, hogy ezek rögök, én azt mondom, hogy tüdőváladék, ettől csökken az oxigénszaturáció, egyre nehezebben kapnak levegőt, amitől nyugtalanok lesznek, úgyhogy benyugtatózzák őket, onnantól kezdve pedig Isten kezébe kerülnek” – fogalmazott az orvos.

Dr. Flavia Groşan hétfőn, 14 órakor kerül az etikai bizottság elé, amikorra írásban kell összegeznie azokat a szakmai érveket, melyek miatt úgy döntött, hogy nem követi a nemzetközi protokollt, és melyekről a national.ro-nak is beszámolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában