Felháborodott lakók

Felháborodott lakók
Szatmárnémeti — A szatmárnémeti Lacrimoarei utcán lakók fel vannak háborodva a környék teherforgalma illetve az építkezések miatt.

Kedden két, a Lacrimioarei utcán illetve a Draganilor utcán lakó szatmárnémeti lakos kereste fel Csehi Árpádot a Szatmár Megyei Tanács elnökét fogadóóra kertében, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelemet mindazokra a kellemetlenségekre, melyeket a környék teherfogalma és a felépített illetve épülő négyemletes lakóházak okoznak. Mudella Maria a Draganilor utcán lakik, elmondása szerint hatvan alírást gyűjtöttek össze, ezzel tiltakozva az építkezések ellen, amit leadtak az önkormányzatnak, azonban a válasz a mai napig nem érkezett. „Aki magánházban lakik, annak joga van élvezni annak minden előnyét. Nagyon kellemetlen, hogy körbeépítik a magánházakat”— magyarzáta Mudella Maria. Nagy Adél a Lacrimioarei utcán lakik, ő szintén ugyanerre panaszkodott. Elmondása szerint, ők is írásban kérték az önkormányzat közbelépést, de választ ők sem kaptak.

Útépítéssel megoldható

A fenntebb említett két lakos egybehangzóan azt is nehezményezte, hogy a környéken intenzív teheautóforgalom zajlik, minek következtében az úttest és a környéken lévő házak is nagyon megrongálódtak. A teherautósok többnyire a sebességkorlátozást sem tartják be, így az zajszennyezés is jelentős.

„Az építkezési ügyekben a megyeszékhely önkormányzata illetékes. A teherforgalom valóban intenzív azon a részen, azonban ha minden a tervek szerint alakul, akkor egy év múlva elkészülhet az az elterelőút, mely lehetővé teszi majd, hogy a teherfogalom teljesen elkerülje a várost, mégpedig a pusztadaróci gosztáttól a lázári kanyarig. Ezzel megoldódna nem csak Szatmárnémeti, de a községek problémája is, azonban erre biztosan várni kell még egy évet”— magyarázta az elnök.