Felgyújtotta önmagát

Felgyújtotta önmagát
Szombat délelőtt felgyújtotta önmagát egy férfi Kiskerekiben. A tragikus eset során megégett az oltást megkísérlő élettársa is. A testének 90%-án megégett férfit vasárnap délben Bukarestbe szállították.

 

Szombaton délelőtt 10 óra tájban a 112-es sürgősségi telefonszámon Kiskereki községbe riasztották a székelyhídi SMURD-gyorsmentő szolgálatot. A kivonult egység szakképzett tagjai a helyszínen két áldozatot kellett elsősegélyben részesítsenek, akik odaérkezésükkor egy udvaron tartózkodtak. Egy 31 éves férfiről volt szó, aki testének 90%-án szenvedett égési sérüléseket, illetve egy 26 éves nőről, aki karjain és vállán égett meg. Mindkettőjüket a Megyei Kórház sürgősségi osztályára szállították. A tűzoltóknak sikerült lokalizálni, majd eloltani a házban keletkezett tüzet. A vizsgálatok alapján a szakemberek azt állapították meg, hogy a férfi a ház egyik helyiségében – a konyhában – felgyújtotta önmagát, a lángok pedig tovább terjedtek néhány berendezési tárgyra, és leégett az álmennyezet. A férfit menteni igyekezett a nő, aki eközben égett meg. A kórháztól származó információ szerint a férfi állapota nagyon súlyos.

Az eset körülményeiről megtudtuk: a 31 éves Sz. L. a szomszédos Éradonyból került Kiskerekibe, ahol mintegy két éve élt élettársi kapcsolatban a 26 éves H. A.-val. Feltételezések szerint valami nézeteltérés alakulhatott ki kettejük között, ami közben a férfi elhagyta a lakást, majd az udvarról úgy tért vissza, hogy valamilyen gyúlékony folyadékkal be volt locsolva ruhája, amit élettársa előtt lobbantott lángra. Utóbbi igyekezett eloltani, eközben kerültek ki az udvarra, ahol már rájuk találtak a mentősök. Legutolsó információnk szerint az életveszélyesen sérült férfit vasárnap délben mentőhelikopter szállította a Megyei Kórházból Bukarestbe.

Rencz Csaba

Címkék: ,