Felfüggesztették az eljárást az Orbán-vagyonnyilatkozat ügyében

A hónap végéig felfüggesztette az Orbán Viktor vagyonnyilatkozatával kapcsolatos eljárást az Országgyűlés mentelmi bizottságának szocialista elnöke.

Mivel az országgyűlési képviselők január 31-ig nyújthatják be vagyonnyilatkozatukat, Géczi József Alajos csak ezután dönt a további lépésekről.

A Fidesz-elnök vagyonnyilatkozatának átvizsgálását a Stop.hu főszerkesztője kezdeményezte. Orbán Viktort korábban levélben kereste meg Géczi József Alajos. Ebben arra várt választ, hogy az ellenzéki politikus alaptalannak tartja-e az eljárást, és változtatna-e vagyonnyilatkozatán.

A mentelmi bizottság elnökének Független Hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor arról tájékoztatta a bizottságot, hogy a január végén benyújtandó vagyonnyilatkozatában választ ad valamennyi kérdésre, a többi között azokra, amik a Cinege úti ház felújítási és bővítési munkálataival kapcsolatosak.

Géczi József Alajos közleményében leszögezi: a Fidesz elnöke nem válaszolt arra, hogy korábbi jövedelmei megalapozzák-e az ingatlan esetleges értéknövekedését, és hogy a ház bővítése megfelel-e az előzetesen engedélyezettnek; valamint nem küldte el a teljes építési engedélyt sem.