Felfedezik a madárvilágot

Felfedezik a madárvilágot
Szatmárnémeti – Szombaton a majtényi halastóhoz tett kirándulást a Román Madártani Egyesület Szatmárnémeti Fiókszervezetének egy csapata Pauliuc Csilla biológia tanárnő szervezésében.

A mikolai, lázári és a szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu általános iskolák diákjai tanáraik kíséretében feltérképezték, megfigyelték a majtényi halastó madárvilágát, és a Kraszna folyó melletti sirálytelepet, számolt be Fehér Kinga biológia tanárnő. A csapat a majtényi vasútállomástól indult a halastóhoz, visszafelé jövet távcsövekkel megtekintették a sirálytelepet, majd a gilvácsi állomáson értek véget a terepmegfigyelések.

Megfigyelt madárvilág

A megfigyelt madárfajok között voltak: barna rétihéja, szürke gém, bakcsó, fattyúszerkő, kakukk, örvös galamb, molnárfecske, kis és nagy kócsag, tövisszúró gébics, nádirigó és még számos madárfaj. Különleges élményt jelentett a Kraszna melletti dankasirály telep megfigyelése. Szatmárra érkezve a diákok a vidéki buszok indulásáig a Kossuth-kertben töltötték az időt, játszással, beszélgetésekkel. Mindenki nagyon jól érezte magát, kellemes fáradtsággal, élményekkel gazdagodva indulhattak haza.