Felfüggesztették a tamáshidai óvoda működését

A Bihar Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) február végén ellenőrzéseket végzett a keményfoki általános iskolában, és a higiéniai-egészségügyi feltételek betartására vonatkozó szabálysértések miatt úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggeszti az intézményhez tartozó tamáshidai óvoda működését.

A hivatal munkatársai ugyanis a helyszínen azt tapasztalták, hogy a mosdók nem voltak megfelelőek (latrinák voltak), kevés mennyiségű víz állt rendelkezésre kézmosáshoz, az udvar nem volt bekerítve, a háztartási hulladékok pedig szanaszét hevertek a földön, az óvoda közelében.

A tanitézet mindaddig nem nyithatja ki kapuit, amíg nem tesz eleget a február 23-án összeállított jegyzőkönyvben leírt követelményeknek. A működési feltételek teljesítését a keményfoki önkormányzat köteles ellenőrizni, és a Polgármesteri Hivatalnak értesítenie kell később a Közegészségügyi Hatóságot arról, hogy a rendellenességeket kiküszöbölték-e. Az óvoda működésének felfüggesztése ugyanakkor a hibákért felelős személyek jogi felelősségrevonását is feltételezi.

A Bihar Megyei Közegészségügyi Hatóság az elkövetkezendő időszakban is folytatja a tanintézetek ellenőrzését annak érdekében, hogy megvédje a diákok egészségét.