Felbőgnek a motorok

Felbőgnek a motorok
Szatmárnémeti – Új helyszínen, az érmihályfalvi Transbuldex Racing Klub által kialakított pályán rajtol idén a hat (vagy hét) fordulós román endurocross–bajnoskág.

Azért nem lehet tudni még az etapok számát, mivel a Román Motoros Szövetség még mindig nem döntött arról, hogy rendeznek–e idén fordulót Szászmedgyesen (ez is új helyszín lenne a versenynaptárban). A Szatmárnémeti Perpetuum Mobile egyesület idén négy motorossal vág neki a bajnokságnak. A profik között Gyenes „Mani” Emanuel (24 éves) címvédésre készül, a tavalyi harmadosztályos (amatőr) bajnok, Alexandru Pereş (19) pedig idén a másodosztályos (sport osztály) csapattal indul Szilveszter Márton (16) és Nagy Krisztiánnal (26).

„Mani már magas színten motorozik, és szeretném, hogy a másik három versenyző is felzárkozzon, hogy egy erős négyest alkossunk majd, akikkel majd nemzetközi színten is szerepelhetünk majd. Márton, Alex és Krisztián is ebben a kategóriába tanulhat a legtöbbet” – mondta Szilveszter Zsolt, a Perpetuum Mobile elnöke, majd hozzátette: mind a négy vesrenyző idén új motorokkal vág neki bajnoskágnak. „Úgy mutatunk idént, mint egy igazi csapat. Mind új motorokkal vágnak neki a bajnokságnak. Az egyik gépen még most is dolgozzunk” – folytatta a Szlveszter Zsolt, aki örülne annak, ha csapata megismételné a tavalyi siker–sorozatot, mikor négy kategóriában is szatmári győztes hirdettek.

Bajnokság

Az endurocross–bajnokság versenynaptára

Április 5.: Érmihályfalva

Június 21.: Kolozsvár

Július 26.: Lazarea

Szeptember 20.: Zernyest

Október 4.: döntő, Brăneşti

A sepsiszentgyörgyi és szászmedgyesi futam időpontja még nem tisztázott.

Kapcsolódó cikk: