Felavatták Kolozsváron az ország legkorszerűbb sport- és szabadidőközpontját

Fotó: Elena Stanciu, Agerpres
Fotó: Elena Stanciu, Agerpres
Vasile Dîncu fejlesztési miniszter, miniszterelnök-helyettes és Emil Boc polgármester jelenlétében avatták fel pénteken Kolozsváron az ország legkorszerűbb sport- és szabadidőközpontját. A beruházást 20 millió lejjel támogatta az Országos Befektetési Alap.

A Györgyfalvi negyedben levő létesítmény avatóünnepségén Vasile Dîncu úgy nyilatkozott, elérkezettnek látja az időt arra, hogy haladja meg az ország a “szalagvágásos megnyitókat”, ezért szalagvágás helyett elgurítottak egy bowling-golyót, illetve asztaliteniszezett a két díszmeghívott.

“Álmokat és absztrakt kívánságokat nem áll módjában finanszírozni a kormánynak, a jó projekteket azonban támogatjuk. Ez a létesítmény kiváló példa a központi és helyi közigazgatás közötti jó együttműködésre. Alapvető fontosságúnak tartom, hogy egy városnak legyenek sport- és kulturális központjai, és Kolozsvár e tekintetben kiemelkedik az ország városai közül” – hangsúlyozta Dîncu.

Emil Boc polgármester elmondta, az önkormányzat, a fejlesztési minisztérium és az Országos Befektetési Alap közös beruházásaként felépített létesítménybe mindenki számára ingyenes a belépés. Pályafoglaláshoz be kell jelentkezni a honlapon, illetve igényelni kell egy kártyát, amely mindössze pár percet vesz igénybe – tette hozzá az elöljáró.

A tíz hektáron elterülő szabadidőközpontban többek között labdarúgó-, tenisz- és kosárlabdapályák, illetve gördeszka- és biciklipálya is várja a sportolni vágyókat. Emellett fitneszgépekkel felszerelt termet, a gyerekeknek pedig játszótereket és mászófalakat is kialakítottak a létesítmény keretében, amely 280 férőhelyes multifunkcionális rendezvényteremmel ellátott ifjúsági klubbal és 428 férőhelyes szabadtéri amfiteátrummal is rendelkezik.

AGERPRES/(RO – szerző: Elena STANCIU, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro