Felakasztotta magát az elbukott érettségi miatt

Felakasztotta magát egy dévai diák, mivel nem sikerült az érettségi vizsgája. A Hunyad megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 18 éves fiú a kémia vizsgán nem kapta meg az átmenő jegyet, ennek tulajdonítják öngyilkosságát. A családi házuk kertében egy fán lógó holttestet a szülők találták meg.

Az érettségin a diákok 78 százaléka vizsgázott sikeresen. Az eseményt botrány kísérte, több tucat diákot raktak ki a vizsgákról másolás miatt, egy bukaresti intézményben közel száz egyforma dolgozatra bukkantak, ugyanakkor büntetőjogi eljárás indult egy máramarosi iskola igazgatónője ellen, mivel a gyanú szerint a diákok pénzt gyűjtöttek neki, hogy sikeresen vizsgázhassanak. Az érettségin szerzett jegynek nagy a tétje, ugyanis ez alapján lehet felvételizni az egyetemekre. Sok felsőoktatási intézményben semmilyen vizsgát nem tartanak, mindössze az érettségi, illetve az egyetemi szaknak megfelelő tantárgyból elért eredményeket veszik figyelembe.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .