Felakasztotta magát a börtönben

Akt.:
Felakasztotta magát a börtönben
A nagyváradi börtön közleményben tudatta, hogy november 19-én 22.15-kor felakasztva találták meg a 28 éves T.L.M.-t, aki gyilkosság miatt volt előzetes letartóztatásban.

A közlemény szerint T.L.M. egy lepedővel kötötte fel magát a börtön betegszobájához tartozó mosdóban. A mentális problémák miatt kezelés alatt álló személy a börtön betegszobájában volt egy másik elítélttel. T.L.M. 22 óra körül ment el tusolni és miután hosszú ideje bent volt, cellatársa utána ment és találta meg. A cellatárs azonnal értesítette az őröket és az orvosi személyzetet, akik rögtön elkezdték az újraélesztést. 22.20-kor értesítették a mentőket, akik 23.20-ig folyatták az újraélesztést, sikertelenül.

A börtön értesítette a rendőrséget és az igazságügyi orvosszakértőket, akik kivizsgálják az ügyet. Továbbá a börtönben is belső vizsgálatot indítottak az eset körülményeinek felderítéséért, értesítették az elhunyt családját és a további illetékes szerveket. T.L.M. idén márciustól volt előzetes letartóztatásban, gyilkosság miatt emeltek vádat ellene. A vádirat szerint 2015 szeptemberében másik három férfivel együtt megöltek egy 81 éves Szatmár megyei nőt.