Fél évszázados a Marosvásárhelyi Rádió

Marosvásárhely – Jubileumi rendezvénysorozattal tisztelik meg a fél évszázada működő Marosvásárhelyi Rádiót. A rendezvényeken részt vesz a nyolcvan éves Román Rádió főszerkesztője, Maria Togina, is.

Ötven évvel ezelőtt, március másodikán szolalt meg először a Marosvásárhelyi Rádió. A jelenleg román, magyar, német és romanes nyelvű műsorokat sugárzó rádióstudói hangszórói, csak 1985 január és 1989 december közötti időszakban, a kommunista rendszer utasítására, némultak el. A március elsejére időzített jubileumi rendezvény sorozat a Kultúrpalota Tükörtermében sajtótájékoztatóval kezdődik, ezt követi a 11 órakor kezdődő „80 éves a Román Rádió, 50 éves a Marosvásárhelyi Rádió című szimpózium. Délután 4 órakór a Kultúrpalota nagytermében tartandó gálaműsoron, melynek rendezője Gáspárik Attila, fellépnek Dancs Annamari, Buta Árpád Attila, Jakab Attila és zenekara.

A jubileumi rendezvényre meghívottak a regionális stúdiók főszerkesztői, a Magyar Rádió főszerkesztő helyezesse, Merza Jenő, Hargita, Kovászna és Brassó megyei tanácsok képviselői, polgármesterek. Február 26-án, a 16 óra 15 perckor kezdődő „Civil a pályán” című élő adásban bemutatkoznak a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének munkatársai.