Fél éves stagnálás után fellendült a Román Árutőzsde Kovászna megyei termináljának forgalma

Kovászna megye – Buksa Árpád, a Kovászna megyei terminál igazgatója elmondta: egyre többen fordulnak hozzájuk, úgy ajánlattevők mint vásárlók.

Az egyik  legnagyobb ügyfelük a Román Posta  Brassó megyei kirendeltsége, mely  több milliós közbeszerzési tranzakciót bonyolított le a háromszéki terminálon keresztül.

Újdonság, hogy már nemcsak krumplit, hanem bármilyen terméket lehet kínálni és vásárolni.

A brassói posta irodai bútoroktól kezdve, tűzifát, és zsalukat is szerzett be a tőzsdén, augusztusban pedig épülettervezésre várnak ajánlatokat.

Buksa kissé keserű szájízzel meséli, bár több mint egy éve  működik a Román Árutőzsde Kovászna megyei terminálja még mindig  idegenkednek a háromszéki cégek a tőzsdei tranzakcióktól, pedig ily módon a valós piaci áron értékesíthetnék termékeiket vagy vásárolhatnának.

Eddig egyetlen háromszéki intézmény vásárolt a tőzsdén keresztül, a megyeszékhelyi Dr. Fogolyán Kristóf Kórház, a tavaly ősszel pedig több gazda értékesítette krumpliját a terminálon keresztül.  

A Román Árutőzsde Kovászna megyei terminálját tavaly június közepén  nyitották meg, és hozták  létrehozták a burgonya ringet, az első licitet szeptemberben szervezték meg.