Fejlődik a rehabilitációs kórház

Bihar megye – Folytatódtak a felújítási munkálatok, s egyéb komoly beruházások is történtek a tavalyi év folyamán a félixfürdői rehabilitációs kórházban, tudatja dr. Nicoleta Ramona Suciu menedzser közleményében.


Az egészségügyi minisztériumnak közvetlenül alárendelt intézményben a közbeszerzési eljárás menetét tiszteletben tartva, kizárólag a kórház jövedelmeiből 2,2 millió lejes beruházások történtek 2015-ben. Ezen belül 575 ezer lej értékben vásároltak állítható magasságú kórházi ágyakat, diapuls típusú, elektromágneses felszerelést, shockwave terápiáshoz szükséges készüléket, lézerfelszerelést és egyéb, teszteléshez, kezeléshez szükséges műszereket. További beruházások: szállításhoz szükséges járműveket szereztek be, elvégeztették a püspökfürdői részleg felújításához szükséges műszaki elemzéseket, a félixfürdői épület hallját és foglalkozásterápiás részlegét korszerűsítették és bővítették, egyebek mellett klímaberendezést szereltek fel az épületben, felújították az elektromos hálózatot.

Jelentősen nőtt az alkalmazottak száma is, tavaly 31 tisztséget foglaltak el új alkalmazottak versenyvizsgával, hét orvost, tizenkét egészségügyi középkádert, nyolc kisegítőt, négy munkást alkalmaztak. Ezzel párhuzamosan huszonegy alkalmazott továbbképzését biztosította a kórház, ennek értéke meghaladja a 21 ezer lejt. A kórháznak nincsenek tartozásai forgalmazókkal, szolgáltatókkal szemben. „A kórház vezetősége ezúton is köszönetet mond saját alkalmazottainak erőfeszítésükért, a közintézményeknek, melyekkel együttműködünk és szerződő partnereinknek” – áll a közleményben.